fallback

RIM обединява усилията си с Microsoft

По-добре Microsoft, отколкото Google – производителят на смартфоните Blackberry обединява усилията си в борбата с преобладаващото превъзходство на Android и iPhone

09:00 | 04.05.11 г.
Автор - снимка
Създател

Дебютът на таблетите PlayBook на RIM не беше особено успешен. Снимка: Ройтерс

Microsoft и RIM се обединяват срещу Google. Търсачката на Microsoft – Bing, ще бъде интегрирана съставна част от следващата операционна система на смартфоните Blackberry. Освен това Bing ще замести Google Search като стандарт за търсене и картова услуга на бизнес смартфоните. Това обяви изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър при изненадващото си посещение в къщата-изложба на RIM Blackberry World в Орландо, Флорида. Според собствени данни Blackberry е продал до този момент общо около 150 милиона телефона, предаде Ройтерс.

За текущото тримесечие се очаква да бъдат продадени между 13,5 и 14,5 милиона смартфона. В момента RIM губи пазарен дял за сметка на смартфоните с Apple и Android. Според Google в момента всеки ден се регистрират около 350 000 смартфони с операционна система Android, произвеждани предимно от HTC, Samsung и Motorola.

Наскоро RIM понижи прогнозата си за печалбата за първото тримесечие с 11%. Канадската компания очаква печалба между 1,30 и 1,37 долара на акция в тримесечния период. През март компанията прогнозира дивидент от 1,47 до 1,55 долара на акция. Причина за коригираните надолу резултати са именно слабите продажби на BlackBerry.

Според проучвания на изследователските компании IDC и Gartner смартфоните с операционна система Android са лидер на пазара в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:42 | 13.09.22 г.
fallback