fallback

Google ще участва в създаването на най-големия вятърен парк в света

Технологичният гигант прави поредна крачка в сектора на енергетиката, като се включва в проект за 845-мегаватов парк в Орегон

12:29 | 19.04.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Американската технологична компания Google обяви поредната си крачка към навлизането в сектора на енергетиката. Това стана със съобщение, че компанията ще се включи в изграждането на най-големия вятърен парк в света, пише MarketWatch.

Google и още две други компании - Sumitomo Corp. и Itochu Corp., ще инвестират около 500 млн. долара в строежа на вятърен парк в Орегон. Според съобщението на трите компании паркът ще бъде най-големият в света.

За момента не е предоставена допълнителна информация за финансовите параметри на проекта.

Разработването на проекта, който предвижда строеж на 845-мегаватов парк, е дело на дъщерната компания на General Electric Caithness Energy LLC. Когато строежът бъде завършен, което се очаква да стане догодина, паркът ще осигурява енергия, достатъчна за захранването на 235 хил. американски домакинства.

Разчетите показват, че чрез вятърния парк ще се спестяват около 1,5 млн. тона въглеродни емисии годишно. Това се равнява на емисиите, произвеждани от 260 хил. автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 04.09.22 г.
fallback