fallback

В неработен ден Донев и Павлов бяха вписани за собственици на Труд и 24 часа

След многократно подаване на заявления и два отказа, Търговският регистър вписа двамата като собственици на 83% от капитала на Медийна група България холдинг ООД

22:14 | 10.04.11 г. 9

Огнян Донев. Снимка: Личен архив

Търговският регистър е вписал Огнян Донев като собственик на 83% от Медийна група България холдинг ООД. Вписването е обявено в 11:07 ч. в неработния съботен ден (9 април 2011 г.). Продавач е БГ Принтмедия АД, която е притежавала 100% от медийната компания преди сделката.

Също вчера Търговският регистър е вписал и прехвърляне на 43% от капитала на Медийна група България холдинг ООД от Огнян Донев на Любомир Павлов.

След двете вписвания Огнян Донев притежава 40%от капитала на Медийна група България холдинг ООД, Любомир Павлов има 43%, а БГ Принтмедия АД - 17%. Както е известно, дружеството притежава вестниците Труд, 24 часа, 168 часа, печатните бази в София и Варна, както и недвижими имоти, включително блок Г от Полиграфически комбинат в София.

От вчера Медийна група България холдинг вече е ООД, а не ЕООД, показват още данните на Търговския регистър.

Вписванията стават след третото внасяне на заявления. Първите общо 4 заявления (по две за покупката на Донев и за покупката на Павлов) бяха отказани от Търговския регистър.

Собственици в БГ Принтмедия АД са БГ Приватинвест ГмбХ с 53% и Любомир Павлов с 47%. Капиталът на дружеството е 24,25 млн. лв., разпределен в 100 дяла по 242 500 лв.

Сделката, с която БГ Принтмедия АД продава 83% от собствеността си в Медийна група България холдинг АД, бе сключена от Любомир Павлов в качеството му на управител на БГ Принтмедия АД и пълномощник на другия управител Христо Грозев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:23 | 14.09.22 г.
fallback