fallback

Dell планира да инвестира 1 млрд. долара в центрове за данни

Новите центрове за данни, в които ще се помещава изчислително и мрежово оборудване и за съхранение на данни, ще се намират в неуточнени засега локации в САЩ, Европа и Азия

20:30 | 07.04.11 г.

Dell Inc. планира да инвестира 1 млрд. долара през следващите две години в откриването на 10 центъра за данни и разширяване на връзката с клиентите, съобщи Bloomberg. Целта е да се улеснят продажбите на хардуер, софтуер и услуги на големи компании. 

Центровете за данни ще дадат възможност на Dell да обработва редица изчислителни задачи за потребителите си, посочват от базираната в Раунд Рок, Тексас, компания. Dell планира също да отвори 12 „центъра за глобални решения” тази година и още 10 през следващите 18 месеца. Те ще имат за цел да свързват техническия персонал на Dell с клиентите.

Dell цели да разшири дейностите си извън търговията с персонални компютри и да се възползва от ръста при изчислителните облаци, при които софтуерът и информацията се предоставят с помощта на центрове за данни. Компанията предлага по-широк спектър от продукти, правейки придобивания и наемайки служители в отдел продажби. Всички тези ходове са част от план за удвояване на обема на бизнеса с центрове за данни до 30 млрд. долара в рамките на три години.

Новите центрове за данни, в които ще се помещава изчислително и мрежово оборудване и за съхранение на данни, ще се намират в неуточнени засега локации в САЩ, Европа и Азия, казва Стив Шукенброк, президент на отдел услуги на компанията. Три от съоръженията ще се намират в САЩ, казва той. Останалите центрове ще бъдат лаборатории, които имат за цел да помогнат на клиентите да се справят с технически проблеми, посочва той.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:18 | 14.09.22 г.
fallback