fallback

Големи щатски компании са били жертва на хакери през последните две години

Поверителни електронни писма показват, че обект на такива атаки са били над 10 компании, които по-рано не бяха назовавани

19:33 | 08.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Мрежите на щатските компании DuPont, Johnson & Johnson и General Electric са били разбити през последните две години от хакери, предаде Bloomberg.

Поверителни електронни писма показват, че обект на такива атаки са били още около 10 компании, които по-рано не бяха назовавани.

Някои от атаките приличат на тази срещу интернет гиганта Google, който през януари 2010 г. обяви, че хакери от Китай са откраднали негова интелектуална собственост, както и че около 20 други компании са станали жертви на такива нападения.

За атаките се говори в близо 60 хил. поверителни имейла, за които HBGary – компания за киберсигурност, наета от някои от засегнатите групи, твърди, че са били откраднати от нея на 6 февруари. След това имейлите са били разпространени в интернет от група хакери, известна като Анонимните.

Сред атакуваните компании са Walt Disney, Sony, Johnson & Johnson и GE, според електронните писма.

Инцидентите, описани в откраднатата кореспонденция, представляват случаи на индустриален шпионаж от страна на хакери, базирани в Китай, Русия и други страни. Според щатските власти атаките са се увеличили по брой и обхват през последните две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
fallback