fallback

КРС е глобила с 1,5 млн. лв. мобилните оператори за половин месец

Сумата е равна на санкциите за цялата минала година

11:57 | 07.03.11 г. 2

За последните две седмици Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е наложила глоби в размер на 1,5 млн. лв. за нарушения на мобилните оператори.

Сумата е равна на санкциите за цялата минала година. Глобите са в средния размер, предвиден по закон, но вече ще се налагат и максимални санкции, съобщи председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков пред БНР.

Божков коментира и предложението да се въведе фиксиран процент неустойка върху дължимите вноски при предсрочно прекратяване на договора с мобилния оператор.

„Проблемът не е правилно формулиран за фиксирана неустойка. Европейската практика и европейската директива казват нещо друго. Срокът на договорите трябва да бъде 24 месеца с изключителната клауза да се предложи 12-месечен договор и след това те моментално да стават безсрочни“, каза Божков.

В приемните, които ще бъдат открити постепенно в големите градове от средата на месеца, ще има представители на мобилните оператори, на Комисиите за защита на потребителите, за защита на личните данни и на Комисията за регулиране на съобщенията. Така ще се излиза по-бързо с решение по жалбите на абонатите на мобилните оператори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:17 | 09.09.22 г.
fallback