fallback

Twitter: Не планираме продажба на дял от компанията

Един от основателите на социалната мрежа опроверга информациите, че фонд на JPMorgan иска да купи акции за 450 млн. долара

14:15 | 03.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Един от основателите на социалната мрежа Twitter – Биз Стоун, опроверга информациите, че компанията възнамерява да продаде дял на един от инвестиционните фондове на JPMorgan. Според данни на Financial Times въпросните намерения са предвиждали фондът да закупи акции на стойност 450 млн. долара от компанията.

„Тези данни са измислица”, коментира Стоун пред Ройтерс. Така той отхвърли информацията, че фондът на JPMorgan ще придобие 10% от социалната мрежа.

Според някои информации приходите на Twitter през последната година са в размер на 45 млн. долара. Прогнозите на анализаторите са, че през тази година социалната мрежа ще събере далеч повече – 150 млн. долара.

Това прави Twitter важна част от засилващия се интерес на инвеститорите към социалните мрежи и интернет компаниите. На този етап обаче собствениците на мрежата не са обявили намерения да превърнат компанията в публична и да пуснат част от акциите й за търговия.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:18 | 18.08.22 г.
fallback