fallback

Google планира радикални промени в своя интернет браузър Chrome

Лентата с адреси, където се въвежда адресът на интернет страницата, може да отпадне

10:59 | 21.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет компанията Google подготвя радикални промени в потребителския интерфейс на своя уеб браузър Chrome, чрез които да го направи още по-бърз и опростен, включително и при работа с мобилни устройства като смартфони и таблетни компютри.

Сред възможностите е премахването на лентата за въвеждане на адреса на интернет страниците.

Това ще е най-значимата промяна в потребителския интерфейс на Chrome от неговото създаване, пише уебсайтът за технологични новини Conceivablytech.

Лентата за въвеждане на адреса на интернет страници в Google Chrome служи и като поле за бързо онлайн търсене с избраната от потребителя търсачка, като по подразбиране това е Google.

Другата основна промяна е поддържането на работа с няколко потребителски профила едновременно с използването на един и същ браузър.

Последната сериозна промяна в браузъра Chrome дойде през юли 2010 г., когато Google премахна бутоните, с които се дава начало или се спира зареждането на интернет страница. За да се изчисти максимално интерфейса на Chrome бяха слети в едно общо меню опциите за интернет страниците и настройките на самия браузър.

По този начин Chrome има за цел да увеличи максимално видимата област за показване на уеб съдържание. Chrome поведе в тази тенденция, но Internet Explorer 9 остава браузъра с най-ефикасния потребителски интерфейс към този момент по отношение на наличните пиксели на уеб съдържание.

Google работи над нови по-добри модели за навигация на потребителския интерфейс, като най-радикалният сред тях включва пълно премахване на лентата за въвеждане на адреса на интернет страница и интегрирането й в самия таб, в който се зарежда посочената интернет страница.

В момента от Google обмислят четири различни оформления на своя браузър с четири вида навигация, включително и версия за мобилни устройства със сензорен дисплей.

Другите три версии предвиждат дизайн с компактна навигация, странична навигация и класическа версия. От Google залагат най-много на версиите с класическа и компактна навигация. При компактната навигация двата реда с табове за интернет страници и полето за въвеждане на техния адрес ще се слеят в един ред, на който ще се намират бутон за навигация, бутон за търсене, табовете на интернет страниците и бутон за менюто.

По този начин лентата за интернет адреси изчезва, а адресът на всяка страница няма да се вижда постоянно, а само когато се зарежда или нейният таб е посочен с мишката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 09.09.22 г.
fallback