fallback

Печалбата на Cisco с 18% надолу

Инвеститорите останаха разочаровани и акциите на компанията поевтиняха с 9 на сто

11:17 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Икономическото възстановяване сякаш подминава Cisco Systems, тъй като компанията е изправена пред все по-увеличаваща се конкуренция, пише АР. Повод за такива разсъждения дава и отчетът на компанията за последното тримесечие.

Печалбата на Cisco Systems за периода до 29 януари, който се равнява на второ тримесечие за фискалната година на компанията, е 1,5 млрд. долара, или 27 цента на акция. За същия период на предходната година печалбата беше 1,9 млрд. долара, които тогава се равняваха на 32 цента на акция.

Приходите на Cisco Systems се увеличават с 6 на сто до 10,4 млрд. долара, като предварителните прогнози бяха за приходи от 10,3 млрд. долара.

Акциите на компанията се срутиха с 9 на сто след края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк, което по-скоро се дължи на негативните прогнози, дадени от мениджмънта за предстоящите месеци.

През настоящото тримесечие Cisco очаква печалба от 35-38 цента на акция, докато анализаторите залагаха на 40 цента на акция. За приходите си компанията очаква размер от 10,8-11 млрд. долара, което съвпада и с нагласите сред анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:17 | 10.09.22 г.
fallback