fallback

Египетските власти завзеха мрежата на Vodafone

Vodafone окачестви използването на мрежата на компанията за изпращане на пропагандни SMS-и в подкрепа на режима като "неприемливо"

10:33 | 04.02.11 г.
Автор - снимка
Създател

Мобилният оператор Vodafone обвини египетските власти за това, че използват мрежата на компанията за разпространяване на текстови съобщения в подкрепа на режима, съобщава BBC.

След началото на протестите срещу президента Хосни Мубарак миналата седмица на Vodafone беше наредено да преустанови дейността си.

Впоследствие обаче правителството нареди на Vodafone да включи мобилната мрежа отново, за да може да изпраща текстови съобщения, позовавайки се на закона за извънредното положение

В свое изявление Vodafone окачестви използването на мрежата на компанията за изпращане на пропагандни SMS-и в подкрепа на режима като „неприемливо“.

Базираната в Париж Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) обяви, че спирането на интернет услугите от правителството струват на египетската икономика по 18 млн. долара на ден, или 90 млн. долара общо до 3 февруари включително.

Последствията от спирането на интернет връзките вероятно ще са дори още по-сериозни, тъй като ще бъде „много по-трудно в бъдеще да се гарантира на чуждестранните компании, че интернет мрежата ще остане надеждна“, се казва в изявление на ОИСР.

Кредитната агенция Fitch понижи рейтинга на Египет с една степен до BB от BB+ поради последствията, които политическата криза имат върху икономиката. Рейтингът на страната беше понижен и от Moody's и Standard & Poor's.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:54 | 13.09.22 г.
fallback