fallback

Sony пуска музикалния си онлайн магазин в САЩ до края на март

Компанията вече стартира магазина в няколко европейски страни

13:49 | 24.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Sony и най-големите световни звукозаписни компании ще стартират през това тримесечие в САЩ собствен музикален онлайн магазин, който ще се конкурира с iTunes на Apple, предаде Bloomberg.

Услугата “Music Unlimited powered by Qriocity”, която Sony представи през септември, стартира във Великобритания и Ирландия през декември, а във Франция, Германия, Италия и Испания – този уикенд. Тя е достъпна чрез конзолата Playstation 3 на Sony, плеъра Blu-ray Disc, персонални компютри, както и смартфони, работещи под Android на Google.

Music Unlimited, където има над 6 млн. песни, ще позволи на Sony Music Entertainment и партньорите на компанията Universal Music Group, EMI Music и Warner Music Group, да не ползват услуги на посредници и да имат повече контрол върху приходите си.

В момента iTunes Music Store на Apple, създаден през 2001 г., е най-големият магазин за музика онлайн в САЩ, като надхвърля продажбите на Wal-Mart Stores и Amazon.com.

За разлика от iTunes обаче, който дава достъп на потребителите до свалената музика и когато са офлайн, Music Unlimited изисква от клиентите си да са онлайн, за да слушат закупената музика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
fallback