fallback

Google създава конкурент на Groupon

След като не успя да придобие мрежата, Google реши да я победи

17:28 | 21.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският интернет гигант Google се подготвя да пусне конкурент на сайта Groupon. Това се случва съвсем скоро, след като собствениците на мрежата за търговия с отстъпки отказаха предложение за компанията си, което беше на стойност 6 млрд. долара.
 
Google се готви да стартира услугата Google Offers, съобщава анонимен източник на сайта Mashable. Това е нов продукт, който ще позволява на потребителите да откриват промоции и намаления, твърди той.
 
Моделът напълно копира това, което предлагат сайтове като Groupon и LivingSocial. Потребителите ще получават мейл, в който ще се посочва сделката на деня, след което ще имат възможността да се възползват от нея в рамките на определен период от време.
 
По този начин очевидно Google показва, че не се отказва от идеята да има сайт като Groupon. След като обаче сделката с него пропадна, компанията е готова да създаде свой продукт, който да победи Groupon.

Вчера Google съобщи, че нейният съосновател Лари Пейдж ще замени Ерик Шмид като главен изпълнителен директор в изненадваща рокада в управлението. Това стана ясно при обявяването нa финансовите й резултати за последното тримесечие на 2010 г., които показаха увеличение на печалбата й от 29% на годишна база.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 13.09.22 г.
fallback