fallback

Мобилтел съгласни да не подновяват автоматично договори, ако важи и за другите оператори

Темата за автоматичното подновяване на договорите с клиентите трябва да бъде подложена на задълбочено обсъждане, се посочва в съобщение на компанията

18:53 | 17.01.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

От "Мобилтел" са съгласни с премахването на клаузата за автоматично подновяване на договорите на абонатите на услуги на компанията, но в случай че тази мярка е приложима по отношение на всички оператори, съобщиха от Мобилтел.

Темата за автоматичното подновяване на договорите с клиентите трябва да бъде подложена на задълбочено обсъждане, се посочва в съобщението.

От оператора подчертават, че не само подкрепят, но и прилагат процедурата за преносимост "на едно гише", се казва в съобщението, тъй като след нейното въвеждане пренесените към и извън мрежата на компанията номера са двойно повече.

От началото на процедурата до въвеждането на т. нар. "едно гише" средно пренесените мобилни номера на месец са били 2400, а след това се пренасят по около 4250 номера месечно.

При преноса на фиксирани номера статистиката показва дори по-динамичен тренд - близо три пъти повече пренесени номера - вече около 1600 на месец, се посочва в съобщението на оператора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
fallback