fallback

IPO-то на Groupon ще оцени компанията на 15 млрд. долара

Все още липсва каквато и да е официална информация, но излизането на борсата вероятно ще стане още през пролетта

09:44 | 14.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Сайтът за колективни покупки Groupon продължава да работи по плановете си за IPO, съобщава New York Times. Намеренията на компанията са след излизането на борсата пазарната й капитализация да възлезе на около 15 млрд. долара.

Наскоро Groupon отхвърли оферта на Google на стойност 6 млрд. долара за придобиване на компанията, като в същото време от инвеститори бяха набавени 950 млн. долара. Тази седмица пък с банкери са водени разговори за евентуално излизане на борсата, но засега информацията не е потвърдена официално, а само от анонимни източници.

Очакванията са Groupon да излезе на борсата през пролетта. IPO-то вероятно ще бъде едно от най-чаканите събития в технологичния сектор след излизането на Google на борсата през 2004 година.

Информацията за IPO на Groupon е поредният сигнал за висок инвеститорски интерес към сектора. През последните месеци периодично излизат информации, че няколко компании от интернет бранша се готвят за публичен статут. Сред тях са LinkedIn и Nielsen, а спекулациите причисляват към тази група още Facebook и Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:33 | 13.09.22 г.
fallback