fallback

Samsung увеличава инвестициите си с 18% през 2011 година

Предвидените разходи са рекордни и възлизат на над 38 млрд. долара

09:19 | 05.01.11 г.
Автор - снимка
Създател

Южнокорейският технологичен гигант Samsung обяви, че планира да увеличи инвестициите си с 18 на сто през 2011 година. По този начин компанията ще се опита да затвърди лидерството си в някои сегменти като производството на телевизори от ново поколение, съобщава Ройтерс.

Разчетите на Samsung Group, в която попадат Samsung Electronics и Samsung Heavy Industries, са през 2011 година да бъдат инвестирани рекордните 43,1 трлн. вона (38,3 млрд. долара).

Плановете подчертават целта на Samsung “да подсили бъдещите си генератори на растеж чрез увеличаване на инвестициите в нови бизнеси и засилване на доминацията в някои сегменти на глобалния пазар“, се казва в съобщение на компанията.

В структурата на Samsung попадат близо 70 фирми, произвеждащи широка гама от технологични продукти. Всички те генерират годишни продажби от около 220 трлн. вона, което се равнява на около 20% от размера на брутния вътрешен продукт на Южна Корея.

Компанията е лидер в производството на памети, плоски екрани и телевизори. Освен това тя е втора по производство на мобилни телефони. Samsung Heavy пък е третият по големина производител на кораби в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:11 | 30.08.22 г.
fallback