fallback

Бързият интернет е оказал най-голямо технологично влияние върху обществото

28% от американците посочват, че не могат да живеят без високоскоростен интернет

15:16 | 22.12.10 г.

Високоскоростният интернет е оказал най-голямо технологично влияние върху обществото през последното десетилетие и е технологията, без която повечето хора казват, че не могат да живеят, сочи ново проучване в САЩ, цитирано от Ройтерс.

Общо 24% от 1950 пълнолетни американци, участвали в онлайн проучване на Zogby International, посочват, че високоскоростният интернет е оказал най-голямо влияние върху живота им, следван отблизо от Facebook с дял от 22% от анкетираните и Google с 10%.

Сред технологиите, без които не могат да живеят, американците посочват на първо място високоскоростния интернет (28%) и на второ – електронната поща (18%).

Запитани какво според тях ще е най-голямото технологично постижение през следващата година, 24% посочват, че то ще е в сферата на домашните развлечения.

Прогнозата за следващото десетилетие на 43% от анкетираните е, че ще има редовно използване на стволови клетки и техники за клониране за създаване на човешки органи за трансплантация.

40% очакват в хората да се имплантират компютърни чипове, за да се следи тяхното здравословно състояние, а също толкова американци са на мнение, че роботите ще са в състояние да извършват ръчен труд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:20 | 29.08.22 г.
fallback