fallback

Руският медиен холдинг ЮТВ планира IPO в края на 2011 г.

По предварителна информация при предложени на фондовата борса 30-40% от акциите на ЮТВ Медия могат да бъдат привлечени 105-160 млн. долара

17:52 | 07.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

Руският медиен холдинг ЮТВ, контролиран от Алишер Усманов и Иван Таврин, планира започването на подготовка за провеждане на първично публично предлагане (IPO) в началото на 2011 г., за да може в края на другата година листването евентуално да се състои.

Това съобщава РБК daily, позовавайки се на мениджъри от медийния сектор. Според предварителната информация на фондовата борса може да бъдат предложени 30-40% от акциите на компанията, която се оценява сега на общо 350-400 млн. долара, т.е. в рамките на IPO-то могат да бъдат привлечени между 105 и 160 млн. долара.

В „ЮТВ Медия“ влизат телевизиите „Муз-ТВ“ и „7ТВ“. Оттам коментират, че към момента не тече подготовка за излизане на борсата и не са определени срокове за това, но като всяка бързоразвиваща се компания навярно ще разгледат различни механизми за привличане на средства.

Крупен участник на руския медиен пазар коментира, че със средствата от IPO-то ЮТВ може да увеличи броя на закупуваните филми и програми и така да разшири пазарния си дял. Друг медиен мениджър посочва, че очаква листването да се извърши не в Русия, а например на AIM (Alternative Investment Market, подразделение на Лондонската фондова борса).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:54 | 19.08.22 г.
fallback