fallback

В Русия стартира електронна борса за реклама

Засега в търговете на борсата могат да участват само акционери, като основателите са поканили за такива медии, рекламни агенции и рекламодатели

16:01 | 07.12.10 г.
Автор - снимка
Създател

В Русия стартира работа електронна борса за търговия с рекламни договори i-APEX, съобщи вестник „Комерсант“. Тя ще се занимава с „организация на открита търговия с договори за реклама в телевизия, радио, интернет, печат и други носители“, се казва в съобщение на самата борса. Председател и един от основателите на електронната борса е предприемачът Константин Боровой, който е основател и на една от първите стокови борси в Русия.

Другите основатели на борсата са BW Communication Partners, която е част от британската BW Capital, специализирана в разпространение на реклама при автомобилни състезания, включително и от „Формула 1", както и фирма за разработка на програмни продукти.

Създателите на електронната борса за рекламни договори признават, че всъщност тя не отговаря на всички критерии за борса. Тепърва предстои да се види дали има интерес към нея от големите рекламни компании.

Засега в търговете на борсата могат да участват само акционери, като основателите са поканили за такива медии, рекламни агенции, рекламодатели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:43 | 22.08.22 г.
fallback