fallback

Американците похарчиха над 1 млрд. долара онлайн в „кибер понеделника“

За първи път похарчената сума в рамките на един ден надминава 1 млрд. долара

17:40 | 01.12.10 г.

Онлайн продажбите на дребно в САЩ отбелязаха рекорд в понеделник и за първи надминаха сумата от 1 млрд. долара за онлайн пазаруване в рамките на един ден, сочат данни на анализаторската компания comScore Inc, цитирани от Ройтерс.

Американците са похарчили в интернет 1,028 млрд. долара в станалия известен като „кибер понеделник“ заради повишените онлайн продажби, с 16% повече от миналата, съобщиха днес от компанията. Средните разходи на транзакция са нараснали с 10% до 60,05 долара, докато общият брой на сделките се е повишил с 6% до 17,1 млн.

От началото на празничния сезон, който в САЩ започва след Деня на благодарността, онлайн продажбите на дребно възлизат на 13,55 млрд. долара, с 13% повече от 2009 г., сочат данните.

ComScore очаква онлайн продажбите през празничния сезон в страната да нараснат с 11% тази година, като прогнозата е повишавана вече два пъти.

Ръстът на онлайн разходите изпреварва този в традиционните магазини, където повишенията са по-скромни, но електронната търговия все още формира малка част от общата търговия на дребно в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:34 | 01.12.10 г.
fallback