fallback

В Walt Disney са оптимисти въпреки близо 7-процентния спад на печалбата

От медийната компания очакват ръст на приходите от реклама и на посещаемостта на увеселителните им паркове

10:53 | 12.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Медийната компания Walt Disney обяви, че печалбата й е намаляла с 6,7% на годишна база през четвъртото за нея фискално тримесечие, приключило на 2 октомври. 

Въпреки това в Walt Disney остават оптимисти и очакват повишение на приходите от реклама и по-голяма посещаемост на увеселителните си паркове.

В резултат на това акциите на Disney поскъпват с 1,7% до 36,65 долара в часовете след редовната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Нетната печалба намалява до 835 млн. долара, или 43 цента на акция, от 895 млн. долара (47 цента на акция) за същия период на миналата година.

Представянето на Walt Disney се оказа по-слабо от пазарните очаквания, което се дължи отчасти на това, че част от приходите за платени телевизионни услуги за спортния канал ESPN са били вписани по-рано, отколкото през 2009 г.

С изключение на еднократните приходи и разходи, нетната печалба на акция възлиза на 45 цента, което не отговори на средните прогнози на анализатори за печалба от 47 цента за акция.

Приходите на компанията намаляват с 1,3% на годишна база до 9,74 млрд. долара, което също се оказа по-малко от прогнозираните от анализаторите 10 млрд. долара.

Филмовото студио на базираната в Калифорния компания реализира печалба от 104 млн. долара спрямо загуба от 13 млн. долара за същия период на миналата година. Печалбата се дължи на добрите приходи от филмите „Играта на играчките 3“ и излизането на филма „Iron Man 2“ на DVD. Приходите на студиото нарастват с 6,4% на годишна база до 1,59 млрд. долара.

Приходите на увеселителните паркове намаляват с около 1% до 2,82 млрд. долара. Печалбата им пада с 8,1 на сто до 316 млн. долара, а посещаемостта се понижава с 6%.

Walt Disney, който е най-големият собственик на увеселителни паркове в света, е една от 30-те акции в индекса Dow Jones IA. Пазарната капитализация на компанията е нараснала с 11% през тази година до 68,72 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:54 | 09.09.22 г.
fallback