fallback

Дали Apple все още е двигател на Nasdaq Composite?

Изоставането на акциите на компанията от цялостното движение на пазара е обезпокоително, споделя анализаторът Стив Кортес

22:04 | 11.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията на Стив Джобс Apple явно е загубила статута си на двигател на индекса Nasdaq Composite. Такова е мнението на анализатора Стив Кортес, цитирано от CNBC.

От отчета на компанията за третото тримесечие, който бе обявен на 18 октомври, акциите и се представят значително по-слабо от пазара като цяло, обяснява Кортес. За този период акциите на Apple не са регистрирали изменение на стойността си, докато индексът Nasdaq Composite е напреднал с около 3 на сто.

„За мен, движението на Nasdaq Composite е неустойчиво, тъй като акциите на Apple са важна част от него, а те не променят цената си. Фактът, че Apple губи водещата си позиция според мен е поличба”, коментира Кортес.

Анализаторът споделя, че в настоящата ситуация играе срещу Nasdaq Composite чрез къси продажби.

Акциите на Cisco се срутват с 16 на сто днес, след като изпълнителният директор на компанията Джон Чембърс предупреди за „краткосрочни предизвикателства в Европа и разходите на правителствата по света като цяло.

По правило, всички се вслушват в думите на Чембърс, но никой не търгува така активно акциите на компанията му, обявява анализаторът Стив Грасо. Поради тази причина той признава, че е бил изненадан от разпродажбите, но все пак казва, че ще се въздържи от покупки сега.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:46 | 05.09.22 г.
fallback