fallback

Сливане с Yahoo! един от възможните сценарии за AOL

Сливането може да направи двете компании изключително силни в областта на интернет рекламата

15:41 | 09.11.10 г.

Финансовите съветници на американската интернет компания AOL предвиждат няколко сценария за развитието й. Един от тях е сливане с конкурента й Yahoo!, пише Wall Street Journal. Двете компании вече са обсъждали евентуално обединение, но така и не стигат до споразумение.

Основното препятствие пред осъществяване на такава опция е необходимостта Yahoo! да отдели от централизираното си управление азиатските си активи – в това число Yahoo! Japan и Alibaba Group.

По думите на управителя на AOL Тим Армстронг евентуално сътрудничество ще бъде изгодно и за двете компании, тъй като се занимават с еднакъв бизнес.

Независимо от това според Армстронг компанията е достатъчно стабилна и като самостоятелна структура.

Една от възможностите след евентуално сливане на компаниите е създаването на частна инвестиционна компания, която ще се занимава с управлението на общите активи на Yahoo! и AOL.

През последните месеци AOL разгръща дейността си в доста сфери на пазара. През септември тази година тя купи платформата за видео на различна тематика 5min, както и техноблога TechCrunch.

Обединяването на Yahoo и AOL би позволило на компаниите да заемат по-силни позиции на световния пазар на интернет реклама. В близко бъдеще този пазар може да нарасне 2,5 пъти именно благодарение на широкото разпространение на видеосъдържание, пише още изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:30 | 27.08.22 г.
fallback