fallback

Великобритания заяви технологичните си амбиции

Дейвид Камерън се обяви за превръщането на страната си в новата Силициева долина

15:41 | 04.11.10 г.

Великобритания ще се стреми да се превърне в „най-атрактивното място на земята“, що се отнася до възможностите за правене на бизнес в областта на високите технологии, каза министър-председателят на страната Дейвид Камерън пред Wall Street Journal.

Политикът ще очертае и промени в имиграционната политика на страната и създаването на по-благоприятни условия за привличането на капитали и предприемачи от чужбина, както и промени в закона за интелектуалната собственост. Очаква се промените да помогнат правните рамки да станат „подходящи за интернет ерата“, която настъпва в момента.

Зелената светлина, която министър-председателят дава на новите технологии, вероятно ще изстреля Великобритания на една от първите позиции сред най-атрактивните места в света за започване бизнес и инвестиране в областта на иновативните технологии, пише изданието.

Очаква се Камерън да предостави допълнителни подробности относно амбициите на правителството за превръщане на страната във водеща сила в областта на технологиите, подобно на Силициевата долина в Калифорния.

„Амбицията ни е да съберем в едно креативността и енергията и да превърнем Лондон в един от най-големите световни технологични центрове“, казва Дейвид Камерън.

Инициативата е получила подкрепата на някои от най-големите компании в областта, в това число на Intel, Google, Facebook и Cisco.

Проучване, проведено от Wired Uk през януари тази година, е установило, че около 85 компании, разположени в Лондон, вече са поставили основите за създаването на имиджа на Силициевата долина на островната държава.

Очаква се промените в закона да допринесат допълнително за превръщането на страната в привлекателно за инвестиции място.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:04 | 07.09.22 г.
fallback