fallback

На Острова решиха, че Google е нарушил законите със Street View

Компанията обаче няма да бъде глобена или наказана по друг начин, ще бъде направена само проверка на практиките й за защита на данни

18:05 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател

Британският регулатор, отговарящ за информацията и личните данни, е постановил, че при събирането на лични данни от страна на Google чрез колите, правещи снимки за услугата Street View, е имало „значително нарушение“ на законите за защита на личните данни в страната, но въпреки това компанията няма да бъде глобена или наказана по някакъв друг начин, предаде ВВС.

Вместо това регулаторът ще направи проверка на практиките за защита на личните данни на Google.

Решението е обратен завой за регулатора, който първоначално отсъди, че не е имало нарушаване на защитата на личните данни. Миналата седмица обаче регулаторът разгледа отново доказателствата, след като канадската агенция, отговаряща за защитата на личните данни, прецени, че компанията е нарушила канадското законодателство в тази сфера.

Канадските власти също обявиха, че няма да предприемат действия срещу компанията, ако тя затегне правилата си защита на личните данни.

От британския регулатор са постановили, че Google трябва да изтрие данните, събрани от некриптирани безжични мрежи, колкото е възможно по-скоро.

Google е обект на разследвания в няколко страни, след като обяви, че софтуерът в колите, събиращи снимки за услугата Street View, е събирал неволно, според компанията, лични данни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:36 | 13.09.22 г.
fallback