fallback

Доброто представяне на PayPal увеличи печалбата на eBay

Нетната печалба на eBay расте с 23% през третото тримесечие, въпреки че приходите остават близо до миналогодишните си нива

13:03 | 21.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет компанията eBay зарадва своите инвеститори с 23% годишен ръст на своята печалба за третото тримесечие, за което в най-голяма степен допринася доброто представяне на нейното подразделение за онлайн разплащания PayPal, съобщава Wall Street Journal.

В същото време приходите на основната единица на компанията – онлайн аукционът eBay, изостават. Все пак ръководството посочва, че общият обем на продадените през eBay стоки нараства с 3% през третото тримесечие, ако се изключат продажбите на автомобили.

Нетната печалба на eBay нараства до 431,9 млн. долара, или 33 цента на акция, през третото тримесечие в сравнение с 350 млн. долара, или 27 цента на акция, преди година.

Докато печалбата расте с 23%, приходите регистрират по-скромно увеличение от 1% на годишна база до 2,25 млрд. долара.

Приходите на подразделението за онлайн-плащания PayPal са нараснали с 22% на годишна база за трите месеца до края на септември и достигат 838 млн. долара. В края на третото тримесечие PayPal има повече от 90 млн. активни потребители по целия свят. Броят им нараства с около 1 млн. през всеки месец от третото тримесечие.

Стойността на разплащанията, извършени чрез PayPal, се повишава с 26% на годишна база до 22,4 млрд. долара.

Ръководството на eBay очаква приходите от онлайн търговия да съвпаднат или надвишат с малко общото развитие на пазара в европейските страни през следващата година. По отношение на САЩ очакванията обаче са онлайн продажбите да продължат да изостават от темповете на ръст на електронната търговия в страната като цяло.

Електронната търговия в САЩ се очаква да отчете ръст от почти 13% на годишна база през тази година до 153 млрд. долара, според проучване на eMarketer.

eBay, която има пазарна капитализация от около 34 млрд. долара, разкри още, че бордът на директорите е одобрил обратното изкупуване на акции за 2 млрд. долара. През третото тримесечие eBay купи обратно свои акции за 300 млн. долара.

Ръководството на компанията повиши прогнозните си резултати за тази година, като очаква печалба на акция от 1,67 до 1,70 долара при приходи от 9,05 млрд. до 9,15 млрд. долара за цялата година.

Още от новия отчетен сезон в САЩ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:11 | 03.09.22 г.
fallback