fallback

Amazon засилва съперничеството си с Google и Apple

Онлайн магазинът планира да навлезе в бизнеса със софтуер за смартфони с операционната система Android

11:58 | 09.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Онлайн магазинът Amazon предвижда да навлезе по-дълбоко в територията на Apple и Google чрез отварянето на свой магазин за софтуер и приложения за смартфони, работещи с операционната система на Google Android.

Това са заявили пред Wall Street Journal източници, запознати с плановете на Amazon, но пожелали да останат анонимни.

Навлизането на Amazon на пазара на мобилни приложения ще засили съперничеството й с Apple, която е лидер със своя iPhone App Store. Онлайн магазинът вече се конкурира с Apple в продажбите на дигитална музика, видео и книги.

Amazon ще намери и огромен съперник в лицето на интернет гиганта Google, който е създател на операционната система Android. Google има собствен онлайн магазин за мобилни приложения, който се нарича Android Market.

В него има около 80 хил. различни мобилни приложения, което го нарежда на второ място след App Store на Apple, където има 250 хил. приложения. За разлика от Apple обаче, Google не наблюдава качеството на добавените в своя магазин приложения и не организира начина, по който те се популяризират.

Според разработчици на софтуер има възможност Amazon да предложи една по-организирана алтернатива на Android Market. Източниците на Wall Street Journal разкриват, че плановете на Amazon включват преглеждане на всички мобилни приложения, които се добавят в магазина, като тези от тях, които нарушават правилата, ще бъдат премахвани.

Чарлз Голвин от анализаторската компания Forrester Research смята, че едно от най-големите предимства на Amazon ще е способността на компанията да организира голям брой продукти и да препоръчва тези, които отговарят на предпочитания на всеки потребител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
fallback