fallback

Съоснователят на Twitter Ивън Уилямс вече няма да е изпълнителен директор

Уилямс, който ръководи компанията от 2008 г., ще се фокусира върху това компанията да стане по-печеливша

09:44 | 05.10.10 г.
Автор - снимка
Създател

Съоснователят на социалната мрежа Twitter Ивън Уилямс напуска поста на изпълнителен директор на компанията, предаде ВВС. Сега Уилямс, който ръководи компанията от 2008 г., ще се фокусира върху това компанията да стане по-печеливша.

Обявявайки решението си в Twitter, Уилямс е посочил, че групата трябва да „достигне потенциала си като печеливша компания“. На негово място ще дойде сегашният главен оперативен директор на компанията Дик Костоло.

По време на управлението на Уилямс потребителите на Twitter силно се увеличиха от 3 млн. преди две години до 160 млн. към момента. По думите му обаче, за да продължи да бъде успешна, сега компанията трябва да започне да превръща този ръст в печалба.

Уилямс е вторият от тримата основатели на Twitter, който е заемал поста изпълнителен директор. Преди него на тази позиция беше друг от създателите на мрежата – Джак Дорси, който се оттегли от поста, за да стане президент на групата.

Според анализатори промяната е изключително важна за Twitter, като означава превръщане на мрежата от платформа за комуникация в такава за реклама и истински бизнес за правене на пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:43 | 09.09.22 г.
fallback