fallback

Google стартира излъчване на телевизия в САЩ през есента

Компанията ще започне излъчването на уеб съдържание на телевизонни екрани и по целия свят, но догодина

15:49 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Google обяви, че тази есен ще стартира услуга за излъчване на уеб съдържание директно на телевизионния екран. Това съобщи изпълнителният директор на гиганта Ерик Шмид, цитиран от Ройтерс.

Ходът на компанията е свързан със стратегията й все повече уеб съдържание да бъде изместено от бюрото и компютъра към дневната и телевизора. Следващата крачка е пускането на услугата и в останалата част на света, което се очаква да стане през следващата година.

Услугата, която ще позволява браузване в интернет директно от телевизора, ще бъде безплатна, посочват от компанията.

„Ще работим със създателите на съдържание, но е малко вероятно самите ние да започнем да произвеждаме такова“, посочва Шмид. От Sony вече обявиха, че имат желание да предлагат услугата Google TV в своите телевизори, а от Samsung още обмислят действията си.

Шмид обяви, че по-късно тази година се очаква Google да обяви партньорство с производители на таблетни компютри, които да използват операционната система на компанията Chrome. За момента Chrome е само интернет браузър, но вече бяха обявени планове за разширяването на възможностите му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:47 | 12.09.22 г.
fallback