fallback

Dell подслади офертата си за 3Par

Новата оферта за придобиване на производителя на системи за съхранение на информационни масиви е за 24,30 долара за акция, или около 1,5 млрд. долара

17:30 | 26.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Dell повиши офертата си за придобиване на производителя на хардуер и софтуер за съхранение на информационни масиви 3Par и обяви, че офертата е била приета, съобщава New York Times.

Новата оферта е за 24,30 долара за акция, или около 1,5 млрд. долара. Първоначално Dell предложи 18 долара за акция, но в понеделник Hewlett-Packard, най-голямата технологична компания в света започна война за придобиването на 3Par, предлагайки 24 долара за акция – цена с 33% по-висока от първоначално предложената от Dell.

Последното предложение на Dell е малко по-добро от това на HP. Войната между технологичните гиганти илюстрира усилията за разширяване и оптимизиране на системите за съхранение на информационни масиви.

Много компании се нуждаят от място, където да съхраняват огромно количество данни – видеоклипове, електронна кореспонденция, доклади и презентации. Необходим е и софтуер за управляване на тази информация. Производителите на подобни системи като 3Par, която е базирана в Калифорния, се превърнаха в най-горещите нови бизнеси в Силициевата долина.

Dell и HP имат опит в придобиванията на компании, разработващи системи за съхраняване на информация. Dell купи EqualLogic за 1,4 млрд. долара през 2007 г., докато година по-късно HP придоби LeftHand Networks, компания с подобен бизнес за 360 млн. долара.

С придобиването на компании за съхраняване на данни Dell се опитва да диверсифицира приходите си, които за момента се генерират преди всичко от продажба на хардуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:51 | 11.09.22 г.
fallback