fallback

Dell не се плаши от битката с Hewlett-Packard

Пазарите очакват нова оферта от Dell, след като вчера HP даде с 33% по-силно предложение за придобиване на 3Par

09:54 | 24.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Борбата за придобиването на американската технологична компания 3Par набира все по-голяма сила. Дружеството е цел за закупуване от страна на два от световните лидери в технологичния сектор – Dell и Hewlett-Packard, като очевидно и двете компании не са склонни да отстъпят в борбата.

През миналата седмица Dell направи оферта към 3Par, но вчера Hewlett-Packard отвърна с доста по-добро предложение. То бе за цена, която е с 33% по-висока от предложената от Dell, като по този начин 3Par бе оценена на 1,6 млрд. долара.

Dell обаче явно няма да отстъпи и до броени дни ще изпрати ново предложение, заявява добре информиран източник, цитиран от Bloomberg. За момента няма информация какво ще бъде новата оферта на компанията, но според анализатори едва ли Dell ще бъде победител в спора.

„HP ще спечели. Dell просто не разполага с такъв арсенал от ресурси. Балансът на HP позволява да се купи която и да е компания“, смята Кошик Рой от инвестиционния посредник Wedbush Securities, цитиран от медията. Той визира 15-те млрд. долара, които са записани в графата кеш в отчета на HP.

От цялата ситуация до момента печелят акционерите на 3Par. Акциите на компанията, която се занимава с технологии за управление на бази данни, са поскъпнали с над 170% от деня, в който бе направена офертата на Dell досега. Тяхната цена се е изстреляла от 9,65 на 26,09 долара за брой, след като само вчера поскъпването бе 8,05 долара, или 45%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:42 | 11.09.22 г.
fallback