fallback

Facebook купи социалната мрежа Hot Potato

Цената по сделката не се уточнява, покупката е част от плановете за повече услуги, базирани на местоположението на потребителите

10:10 | 21.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Facebook придоби онлайн социалната мрежа Hot Potato, като сделката се определя като стъпка напред към осъществяване плановете на групата да предлага повече услуги, базирани на местоположението на потребителите.

Hot Potato съобщава за продажбата си на своя блог, но не се разкрива информация за цената по транзакцията.

Закупуваният сайт позволява на своите потребители да споделят с какво се занимават в момента и да се свързват с други хора, които имат същите занимания. Посетителите влизат в сайта и избират начало на изречение от типа на „Очаквам...”, „Слушам...”, като дописват сами края на съответната фраза.

Впоследствие могат да се присъединят към групи, които имат същите интереси или са с постинги със сходни идеи. Групите споделят помежду си снимки и видео, задават си въпроси и получават отговори.

Потребителите могат да създават и изцяло нови категории, пишейки сами цяло изречение.

От известно време Hot Potato спря да приема нови членове и призовава съществуващите да свалят и запазят цялата качена от тях информация, която смятат за ценна, съобщава PC World. Плановете на сайта са да изтрие потребителското съдържание и да не го прехвърля към Facebook.

Сайтът и досега беше свързан чрез специални бутони с най-голямата социална мрежа в света, а също и с Twitter.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
fallback