fallback

Онлайн продажбите на Острова с най-бърз ръст от три години

Британците са похарчили 5 млрд. паунда за покупки онлайн през юли, като средният купувач е похарчил 81 паунда

12:06 | 20.08.10 г.

Продажбите по интернет във Великобритания нараснаха през юли с най-бързия си темп от настъпването на рецесията насам, сочи проучване, цитирано от BBC.

Онлайн продажбите на Острова са скочили с 18% през миналия месец на годишна база, което е най-големият ръст от 2007 г. насам, сочи индекс на търговската асоциация на онлайн търговците IMRG.

Британците са похарчили 5 млрд. паунда за покупки онлайн през юли - повече от всеки други друг месец тази година, като средният купувач е похарчил 81 паунда.

Продажбите в сектора на пътуванията са нараснали с една трета на годишна база, което се обяснява с желанието да се избяга от дъждовното време на Острова.

„Въпреки че онлайн продажбите оцеляха в рецесията по-убедително от тези на търговските улици, последните две години несъмнено бяха нестабилни на моменти“, коментира Крис Уебстър, директор на отдела на търговски консултации и технологии в Cap Gemini, която публикува индекса съвместно с IMRG.

„Наистина е окуражаващо да видим темпът на нарастване да се връща на нивата отпреди 2007 и преди потребителското доверие да се срине заради финансовата криза и рецесията.“

Индексът следи онлайн продажбите на над 100 търговски вериги във Великобритания.

Общите продажби на дребно в страната нараснаха много по-бързо от очакванията през юли, стана ясно вчера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:20 | 05.09.22 г.
fallback