fallback

Twitter заплашва граждани на Южна Корея със затвор

Властите разследват без предупреждение заподозрените в контакт с лица от Северна Корея

08:53 | 18.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Гражданите на Южна Корея, който използват сайта за социални контакти Twitter за връзка със севернокорейци, може да се окажат в нарушение на законите и да бъдат заплашени от затвор, съобщава Bloomberg.

Властите в Сеул предупредиха, че всички, които използват социалната мрежа, трябва да внимават и да имат предвид законите на страната. Според тях жителите на страната нямат право да обменят информация с лица от Северна Корея заради конфликта между двете страни.

Управляващите в Южна Корея се опасяват от разпространяване на пропагандата от страна на Северна Корея, макар през последните десетилетия Сеул да се развива много по-добре от управляваната от Пхенян територия.

Докато Южна Корея е сред най-бързо развиващите се страни, Северна Корея е зависима от международната помощ и е силно изостанала в развитието си.

Законът в Южна Корея задължава гражданите на страната да уведомят правителството в случай, че искат да контактуват със севернокорейци. За пътуване в Северна Корея пък се иска предварително разрешение от властите.

Поради тази причина Южна Корея блокира множество сайтове, като от 2004 година е стартирана програма с тази цел. От тогава са наложени ограничени на 60 сайта, чрез които е можело да се осъществи връзка със Северна Корея.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:27 | 06.09.22 г.
fallback