fallback

Адвокати: Чек за 3000 долара доказва собственост на 84% от Facebook

Според адвокатите на Пол Кегила чекът доказва правото на претенция за контрола на най-голямата социална мрежа

18:48 | 17.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Нюйоркчанинът, който заведе дело срещу основателя на Facebook Марк Цукерберг с твърдението, че притежава 84% от компанията му, е представил като доказателство за това чек от 3000 долара, пише Bloomberg.

Според адвокатите на ищеца Пол Кегила чекът на стойност 3000 долара е издаден от Кегила в полза на Цукерберг през 2003 г., три дни преди да бъде сключен договор между двете страни, гарантиращ на Кегила контрол над най-голямата социална мрежа в света.

Копие на чека е предоставено от нюйоркски клон на Community Bank N.A. миналата седмица.

Чекът е първото публично огласено доказателство в подкрепа на твърденията на Кегила, че той има договор с Цукерберг за права над Facebook.

Кегила, който сега е на 37 години, заяви пред съда на 30 юни, че той и Цукерберг са подписали през 2003 г. трудов договор, според който 18-годишният тогавашен първокурсник от Харвард Марк Цукерберг е трябвало напише програмен код за Кегила срещу инвестиция от 1000 долара за проект, наречен “The Face Book”, в който Кегила също така е трябвало да получи и 50% участие.

Според адвокатите на Кегила отделна клауза в договора дава право на ищеца над допълнителни 34% в случай на забавяне на пускането на сайта.

Адвокатите на Цукербрг заявиха, че клиентът им е работил за Кегила за определен период от време, но отхвърлиха твърдението, че Цукерберг някога е подписвал договор, даващ каквито и да било права над базираната в Калифорния компания.

„Никога не сме оспорвали факта, че Марк е работил за Кегила“, каза говорителят на Facebook Андрю Нойс. „Всичко останало казано от ищеца в съда е плод на болна фантазия, ако не и опит за измама“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
fallback