fallback

Очакват бум в сегмента на дигиталното радио до 2015 г.

След пет години в света ще има инсталирани около 200 млн. цифрови радиоустройства, без да се броят тези в телефоните

14:32 | 13.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

След неуверения си старт дигиталното радио се очаква да отбележи бърз растеж през следващите няколко години, прогнозира проучване на американската изследователска компания ABI Research.

Според нейните анализатори възходящото движение ще бъде подхранвано най-вече от Европа, където редица правителства са установили HD радиото като държавен стандарт. Растежът ще бъде движен и скорошното масово предлагане на смартфони с дигитални радиоприемници.

Към края на тази година се очаква в САЩ да има закупени общо 4 млн. устройства за HD радио, докато броят им в Европа, с най-силно представяне в Обединеното кралство, ще бъде около 13,5 млн., смятат от компанията.

До 2015 г. в света ще има инсталирани около 200 млн. цифрови радиоустройства, без да се броят тези в телефоните, сочат още прогнозите.

Според ABI Research смартфоните с дигитален радиопримник ще започнат да се предлагат масово на американския пазар от средата на 2011 г. Тенденцията ще бъде обусловена от желанието на мобилните оператори да предоставят на потребителите повече аудиосъдържание, докато се ограничава употребата на оскъдния радиоспектър.

За потребителите това също ще бъде голямо предимство, защото се очаква хората, които често посещават сайтове за интернет радио, да облекчат значително ползвания трафик и съответно месечната си сметка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:06 | 09.09.22 г.
fallback