fallback

Заведоха дело срещу UBS за копиране на чужди статии в инвестиционни анализи

Обвинението идва от страна на нюйоркския издател Energy Intelligence Group

16:05 | 11.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Срещу британското подразделение на UBS AG е заведено дело по обвинение в копиране на статии за петролния и газовия сектор, които са били препечатвани в инвестиционните проучвания на банката, изпращани на клиентите й, предаде Bloomberg.

Обвинението идва от страна на нюйоркския издател Energy Intelligence Group. От компанията твърдят, че нейни издания, сред които са International Oil Daily, World Gas Intelligence и Petroleum Intelligence Weekly, са били копирани от UBS Ltd. поне 10 пъти през 2006 и 2007 г. Статии на Energy Intelligence или части от тях са били препечатвани в изданието за инвестиционни проучвания на UBS - Daily Oil News, твърдят от щатската компания.

Анализаторът на UBS Джон Ръгби има абонамент за публикациите на Energy Intelligence от 10 години, като той важи само за него. Ръгби координира издаването на Daily Oil News на банката, което се разпространява в най-малко 17 страни, сред които САЩ, Великобритания, Германия, Русия и Китай.

Щатският издател иска възстановяване на нанесените му от нарушаването на авторските права щети, чийто размер не се посочва, както и издаването на съдебна заповед, с която да се забрани на UBS и служителите на банката да копират материали на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:56 | 30.08.22 г.
fallback