fallback

Разработчик на онлайн социални приложения планира IPO за $125 млн.

Demand Media е създадена през 2006, в ръководството й са бивши шефове в Yahoo! и Intermix Media

15:50 | 07.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания Demand Media Inc., която разработва приложения за медийни социални сайтове, планира да набере до 125 млн. долара чрез първично публично предлагане на акции (IPO), става ясно от проспекта на компанията, съобщава Bloomberg.

Базираната в Санта Моника, Калифорния група не посочва индикативен ценови рейндж за акциите при продажбата, която е менажирана от Goldman Sachs Group и Morgan Stanley.

Компанията, която създава съдържание за сайтове на различна тематика – от фитнес до пътувания – е основана през 2006 г. с капитал, привлечен от Goldman Sachs, компанията за дялови инвестиции Oak Investment Partners и фонда Spectrum Equity Investors.

От създаването си досега Demand Media не е излизала на печалба.

Плановете за борсов дебют на компанията идват в момент, когато IPO-тата по света започват да стават все повече с все по-големи набрани суми. По данни на Ройтерс привлечените средства от първични публични предлагания през юли са на най-високо ниво от ноември 2007 г.

През миналия месец индексът Standard & Poor’s 500 пък отбеляза най-голямата си печалба за последната година.

През март Demand Media назначи за финансов директор Джоан Брадфорд, бивш старши вицепрезидент в Yahoo! Inc. Изпълнителен директор на компанията е Ричард Розенблат, който преди това е работил за собственика на MySpace - Intermix Media Inc., продал впоследствие социалната мрежа на News Corp.

Инструментите, създавани от Demand Media, позволяват на сайтовете да създават профили на своите потребители, също така форуми, блогове, функционалности за споделяне на снимки и видео. Продукти на компанията ползват EHow.com, livestrong.com, сайтът на Националната футболна лига, онлайн версията на San Francisco Chronicle.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:24 | 29.08.22 г.
fallback