fallback

Deutsche Telekom с 9% спад на печалбата за второто тримесечие

Основна причина за влошения резултат е отделянето на T-Mobile UK от структурата на компанията

12:11 | 05.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Германската телекомуникационна компания Deutsche Telekom обяви спад на печалбата си от близо 9 на сто за второто тримесечие на годишна база. Понижение има и при продажбите, което се обяснява с отделянето на британския оператор T-Mobile UK от структурата на компанията.

Печалбата на Deutsche Telekom възлиза на 475 млн. евро, като според мениджмънта само отделянето на T-Mobile е довело до намаляване на положителния резултат с 200 млн. евро. Приходите пък са се понижили с 4,4 на сто до 15,53 млрд. евро, предава АР.

Отделянето на T-Mobile UK стана на 1 април като част от създаването на смесена компания с France Telecom. Тя носи името Everything Everywhere.

Изпълнителният директор на немската компания Рене Оберман обяви, че резултатите позволяват потвърждаване на прогнозата за цялата година. „Постигнахме една от основните си цели – да направим бизнеса си в Германия отново конкурентен“, посочва той.

Към 30 юни компанията е разполагала с 33,6 млн. клиенти, което е ръст на годишна база, но спад спрямо първото тримесечие на годината.

За първата половина на 2010 година Deutsche Telekom е постигнала печалба от 1,24 млрд. евро, което е доста добре на фона на загубата от 603 млн. евро за същия период на миналата година. Приходите пък са се свили с 2,5 на сто до 31,34 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:51 | 11.09.22 г.
fallback