fallback

Washington Post приключи продажбата Newsweek

Големите загуби на списанието от последните години са основна причина за продажбата

11:53 | 03.08.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Американската група Washington Post обяви, че е приключила продажбата на списанието Newsweek. Купувач е 91-годишният Сидни Харман, основател на компанията за аудио оборудване Harman International Industries, предаде ВВС.

В наддаването за списанието са участвали още бившият издател на New York Daily News Фред Драснър, както и OpenGate Capital, които са собственици на TV Guide.

Сделката идва след 50-годишен период, в който Washington Post е притежавал Newsweek. Причината за раздялата са огромните загуби на списанието от последните години, като само за първото тримесечие на 2010 година отрицателният резултат на изданието е 11 млн. долара.

„Търсейки купувач за Newsweek, ние искахме някой, който държи колкото нас на важността на качествената журналистика“, коментира изпълнителният директор на Washington Post Доналд Греъм.

Цената на сделката не се уточнява, като от съобщението за нея става ясно само, че при вестника остават някои дългове и задължения към служители. Към момента в списанието работят около 300 души.

Newsweek има близо 80-годишна история, като излиза от 1933 година насам. Изданието става собственост на Washington Post през 1961 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:13 | 11.09.22 г.
fallback