fallback

Google: Цензурата не пречи на бизнеса ни в Близкия Изток

Google се опитва да стъпи на пазара в Близкия Изток, където според оценки на компанията по-малко от 15% от населението ползва интернет

18:21 | 29.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Google обяви, че не изпитва проблеми от налаганата от повечето правителства в Близкия Изток цензура върху мрежата и възнамерява да се възползва от увеличаващите се бизнес възможности в региона, пише Bloomberg.

„Ако искате да си играете в Китай или Близкия Изток или в която и да е друга страна, трябва да играете по местните правила“, казва Дзин Юн от Nomura Holdings Inc. в Хонконг. „Ако не играете по местните правила, е все едно да напуснете пазара“, допълва той.

Google се опитва да стъпи на пазара в Близкия Изток, където според оценки на компанията по-малко от 15% от населението ползва интернет. През януари тази година компанията влезе в публичен диспут с Китай, след като заяви, че няма намерение да следва правилата за филтриране на информацията в мрежата, налагани от Пекин, и трябваше да напусне страната.

По-рано този месец китайското правителство поднови лиценза на Google, след като американската компания се съгласи китайски контролни органи да наблюдават съдържанието, търсено чрез Google.

В много близкоизточни страни е забранено всякакво излъчване на интимни сцени, докато в повечето страни от Персийския залив са забранени и популярните социални мрежи Skype и Flickr, както и интернет страници, критични към исляма и управляващите режими.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:08 | 05.09.22 г.
fallback