fallback

Печалбата на LG Electronics надолу с 33% през второто тримесечие

Компанията изостава в сектора на смартфоните, което се отразява негативно на резултатите й

11:49 | 28.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Южнокорейската технологична компания LG Electronics отчете спад на печалбата си от 33 на сто за второто тримесечие на годината. В основна степен това се дължи на незадоволителното представяне в сектора на смартфоните, съобщава ВВС.

Печалбата на LG за второто тримесечие е 856,40 млрд. вона (723 млн. долара), което е точно с една трета под резултата от 1,28 млрд. вона, постигнат за същия период на миналата година. Приходите пък отчитат минимален спад до 14,4 трлн. вона.

За спада в печалбата е допринесло и поскъпването на корейския вон спрямо еврото. Заради него продуктите на компанията са били по-скъпи в Европа и това се е отразило на продажбите, се казва в отчета.

„Смятам, че през това тримесечие LG са достигнали дъното, то бе доста трудно за тях“, коментира Хан Юне от HI Investment&Securities за медията.

„По отношение на конкурентността LG е относително далеч от останалите технологични компании и трябва да се намери начин за повишаване на пазарния дял при смартфоните и телевизорите, за да се използва инерцията при повишаването на рентабилността на компанията“, посочва той.

Според анализатора е необходимо възможно най-бързо LG да се преориентира именно към смартфоните, които се очертават като движещата сила на технологичния сектор през последните тримесечия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:28 | 20.08.22 г.
fallback