fallback

Печалбата на Yahoo с 51% ръст, акциите пропаднаха с 6%

Приходите от търсене в интернет са се свили през второто тримесечие, банерната реклама е нараснала с 19%

08:40 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет компанията Yahoo поднесе противоречив отчет за второто тримесечие на годината. Той показа силен ръст на печалбата, който се дължи на подобрените маржове на гиганта. Приходите, които са реализирани обаче се оказаха по-ниски от предварителните очаквания на анализаторите.

Печалбата на Yahoo е нараснала с 51% до 213,3 млн. долара, или 15 цента на акция. През второто тримесечие на миналата година положителният резултат беше в размер на 141,4 млн. долара, или 10 цента на акция, пише marketwatch.

Приходите на Yahoо пък са в размер на 1,13 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба в размер на 14 цента на акция и приходи от 1,16 млрд. долара.

Отчетът се оказа доста разочароващ за пазарите и акциите на Yahoo поевтиняха с над 6% в удължените часове за търговия след края на вчерашната борсова сесия в Ню Йорк. Причината за това е, че се очакваше в условията на възстановяване на приходите в сектора на онлайн рекламата компанията да постигне по-добри резултати.

При банерната реклама Yahoo постига 19% ръст на приходите, но разочароващ е спадът от 8% на приходите от реклама при търсене. „Не успяхме да монетаризираме търсенето така, както очаквахме“, признава и изпълнителният директор на компанията Карол Барц.

Позитивната новина от отчета на Yahoo е свързана с рязкото увеличение на оперативния марж. Той се е увеличил от 4,8 на сто през второто тримесечие на миналата година до 11% през същия период на тази.

За настоящото тримесечие Yahoo очаква приходи в рамките на 1,09-1,19 млрд. долара, а прогнозите на анализаторите са за приходи от 1,17 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:12 | 11.09.22 г.
fallback