fallback

Броят на мобилните телефонни номера в света надмина 5 млрд.

Броят на хората, използващи мобилен телефон, се е увеличил с над 1 млрд. през последната година и половина

21:57 | 09.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на хората, които използват мобилен телефон, е надминал 5 млрд. в световен мащаб до първата половина на тази година, като през последните 18 месеца той се е увеличил с над 1 млрд. Това показа последното проучване на анализаторската компания Wireless Intelligence, цитиранo от BBC. 

От него става ясно още, че в много части по света проникването на мобилните телефони вече надминава 100%, което означава, че на човек се пада повече от един мобилен телефон.

Според Бен Ууд, анализатор на изследователската компания CCS Insight, мобилният телефон може да се окаже „най-плодотворното потребителско устройство на планетата”.

Сегашният брой на мобилните телефонни номера покрива над 80% от населението на планетата, уточняват от Wireless Intelligence. От компанията очакват номерата да достигнат 6 млрд. до средата на 2012 г.

Наличието на повече от 5 млрд. мобилни номера означава, че броят на мобилните телефони вече е три пъти по-голям от този на персоналните компютри.

Азиатският и тихоокеанският регион продължават да бъдат главни източници на растежа, начело с Китай и Индия, които са допринесли за 47% от увеличението на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:30 | 13.09.22 г.
fallback