fallback

Disney купи разработчик на игри за iPhone

Закупуваната компания се казва Tapulous, а сумата по сделката не се разкрива

17:54 | 02.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Медийната и развлекателна компания Walt Disney Co придобива стартъп, разработващ приложения (музикални игри) за iPad, iPhone и iPod Touch, става ясно от съобщение на групата.

Закупуваната компания се казва Tapulous, а сумата по сделката не се разкрива.

Продуктът, с който създаденият през 2008 г. разработчик се прочува, е Tap Tap Revenue, един от ранните хитове сред потребителите на iPhone.

По данни на Tapulous приложенията й се ползват от повече от 35 млн. потребители, а на Tap Tap Revenge е било играно над 1 млрд. пъти.

Освен с иновативните си продукти, компанията може да се похвали и с добри финансови резултати, отбелязва Ройтерс. Месечните й продажби вече възлизат на близо 1 млн. долара.

От съобщението на Disney става ясно, че условията на сделката предвиждат основателите на Tapulous – Барт Дикрим и Андрю Лейси и техният екип от програмисти – да се присъединят към екипа на Disney Interactive Media Group.

Дикрим и Лейси ще управляват бизнеса с мобилни игри на групата от Пало Алто, Калифорния, където е базирана Tapulous.

Сред първоначалните инвеститори в компанията са изпълнителният директор на Salesforce.com Марк Бениоф и компанията за инвестиции в рисков капитал Khosla Ventures.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:26 | 11.09.22 г.
fallback