fallback

На Острова започват съкращаването на разходите от интернет

Правителството ще премахне стотици „ненужни сайтове“, които са поддържани от държавата

10:38 | 28.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството на Великобритания обяви, че ще направи преглед на всички интернет сайтове, които държавната администрация поддържа. Причината за това е, че голяма част от тях са „ненужни“, а за поддържането им са похарчени над 120 млн. лири за последните години.

Проучванията показват, че за стартирането и поддържането на сайтовете са платени 94 млн. лири, а разходите за заплати на хората, които ги поддържат, са били 32 млн. лири през периода 2009-2010 година, предава ВВС.

Данните на правителството показват например, че сайтът, посветен на търговията и инвестициите във Великобритания, се посещава от около 28 хил. потребители месечно, а разходите за създаването му са били над 4 млн. лири. Това означава, че всеки посетител струва на правителството по 11,78 лири.

Около 16 на сто от министерствата и агенциите не знаят до каква степен данъкоплатците използват сайтовете им, а близо една четвърт не са запознати с разходите за поддръжка на сайтовете си.

Към момента под контрола на правителството има 820 сайта, което е резултат от неизпълнената закана за премахването на голям брой от тях още през 2007 година, допълва ВВС.

Най-ефективните правителствени сайтове са този на министерството на храните и селското стопанство, който струва по 2 пенса на визита, този на митниците и приходната агенция – 11 пенса на визита, както и сайтът на министерството на културата, медиите и спорта – 5 пенса на визита. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:43 | 02.09.22 г.
fallback