fallback

Ако играете на FarmVille във Facebook, вероятно го правите всеки ден

Потребителите в САЩ през тази година ще похарчат 1,6 млрд. долара за виртуални стоки в интернет игри

09:04 | 23.06.10 г. 1
Автор - снимка
Създател

Zynga Game Network Inc., чиято игра FarmVille е изключително популярна сред потребителите на Facebook, обяви, че 90% от играещите на играта правят това ежедневно, пише Bloomberg.

Двадесет и осем процента от потребителите влизат в своята „ферма“ във Facebook по веднъж на ден, докато 62 на сто влизат в играта многократно, включително и по време на работа. Изследването, което е проведено от Inside Network, показва, че FarmVille е най-популярната от игрите във Facebook.

FarmVille и останалите интернет игри на Zynga се оказаха и доста печеливш бизнес за компанията, която според анализатори през тази година се очаква да спечели повече от 450 млн. долара от продажбата на виртуални продукти в игрите си. Популярността на FarmVille със своите 64 млн. активни потребители показва, че хората са лоялни към игри, които наистина харесват, казва Атул Бага, анализатор от ThinkEquity LLC.

„Ако играете игра, която харесвате и сте вложили пари в нея, вие определено се привързвате към вашия аватар“, казва Бага. „Хората, които са се привързали към FarmVille, трудно могат да се откажат“, коментира той.

Според прогнозата на ThinkEquity LLC потребителите в САЩ през тази година ще похарчат 1,6 млрд. долара за виртуални стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:15 | 11.09.22 г.
fallback