fallback

Порното и iPad са ключови за HTML5

Интернет сайтовете за възрастни започнаха бързо да прекодират своето видеосъдържание от Flash на HTML5, за да може да бъде гледано на iPad

12:53 | 22.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Решението на Apple да забрани Adobe Flash при работа с новата операционна система на компанията iOS, отваря широко вратата за всяка технология, която може да осигури първокласно мултимедийно обслужване за iPad и останалите продукти на Apple. За добра алтернатива на Flash, препоръчана на програмистите от самия Стив Джобс – шеф и гуру на Apple - се смята HTML5.

И именно HTML5 в последно време се радва на подкрепата на неочакван нов съюзник – порно индустрията в САЩ, пише GigaOM.

Според анализатори става все по-вероятно HTML5 да измести Flash от мултимедийния пазар. До този момент разпространението на HTML5 се дължеше основно на iPad и неговия впечатляващ екран с висока резолюция, който предоставя отлична възможност за гледане на видеоматериали. Поради тази причина интернет сайтовете за възрастни започнаха бързо да прекодират своето видеосъдържание, за да може да бъде гледано на iPad.

Преди няколко седмици YouPorn.com обяви, че ще се опита да привлече посетители сред притежателите на iPad, като прекодира целия си видеоархив в HTML5 формат. Неотдавна Pink Visual пък представи два нови сайта, базирани изцяло на HTML5, докато гей сайтът RocketTube беше готов за iPad още преди таблета да бъде пуснат на пазара в САЩ.

Интернет порно индустрията се оценява на 37,2 млрд. долара в световен мащаб, отбелязва GigaOM.

Програмистите се надяват, че в скоро време ще успеят да се справят с известни проблеми със сигурността, които за момента са пречка за HTML5 да се превърне във водещата мултимедийна платформа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:03 | 09.09.22 г.
fallback