fallback

Сделката за Bebo се подготвя при цена от едва 10 млн. долара?

Пред две години настоящият продавач AOL закупи сайта за 850 млн. долара

18:23 | 17.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Интернет групата AOL е на път да продаде социалната мрежа Bebo на инвестиционния фонд Criterion Capital Partners. Очаква се сделката да бъде сключена на цена, представляваща много малка част от сумата, която компанията плати за сайта преди две години, съобщава Wall Street Journal.

Засега от AOL и фонда не са предоставили официален коментар по тази информация.

Според специализираните сайтове Silicon Alley Insider и Techcrunch AOL ще продаде подразделението си, изпаднало във финансови затруднения, за около 10 млн. долара. През 2008 г. компанията придоби Bebo срещу 850 млн. долара.

През април тази година AOL обяви намерението си да затвори или продаде сайта, „нуждаещ се от значителни инвестиции, за да бъде конкурентен на пазара на социалните мрежи“.

Bebo, който преди две години беше считан за многообещаващ продукт, днес е загубил голяма част от позициите си, засенчен от силната конкуренция на Facebook и MySpace.

AOL, която отдели Time Warner в отделна структура в края на миналата година, за да спре големите разходи по интеграцията на двете компании, в момента смята като ключови за развитието си „съдържанието (в интернет), рекламата и комуникациите“. Наскоро групата започна мащабна програма за съкращаване на разходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:20 | 10.09.22 г.
fallback