fallback

Хакери: iPad има още слаби места

Хакери могат да проникнат в таблетния компютър на Apple поради пропуски в сигурността на интернет браузъра му Safari

12:38 | 15.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Ден след като американският телекомуникационен гигант АТ&T обвини хакери за проблемите със сигурността, които възникнаха за потребителите на iPad в САЩ, хакерската група, която първа идентифицира пропуските, обяви, че са налице и още проблеми около сигурността на личната информация на потребителите, пише CNN.

В iPad на Apple е възможно да се проникне през интернет браузъра на таблета - Safari, обяви в понеделник хакерската група Goatse Security. Това може да стане, ако потребителят, без да е наясно с опасността, отвори изпратен от хакер линк.

В писмо, публикувано на блога на Goatse Security, хакерите обясняват, че за да защити компютъра, всеки интернет браузър ограничава достъпа на интернет страници чрез комуникационни канали, известни като „портове“.

Проблемът със Safari, казват хакерите, е, че браузърът на Apple не може да блокира някои нелегитимни портове. Това позволява на недоброжелателни хакери, като използват характеристиките на Safari за автоматично изпълнение на софтуерни заявки, да проникнат през тези незащитени комуникационни канали в iPad.

През март Apple реши именно този проблем със сигурността на Safari при настолните версии на своите компютри, но все още не е "ремонтирал" Safari за мобилните си устройства, включително и iPad.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:06 | 07.09.22 г.
fallback