fallback

News Corp. с оферта за придобиване на BskyB, акциите се изстреляха с 20%

Компанията на Мърдок предлага по 7 лири за акция, което прави пазарната капитализация на BSkyB 12 млрд. лири

11:41 | 15.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Медийната империя на Рупърт Мърдок – News Corporation, е отправила оферта за пълното придобивана на сателитната мрежа на BskyB, предлагайки по 7 лири за една акция от капитала на компанията. Това означава, че пазарната капитализация на BSkyB ще достигне 12 млрд. лири.

В резултат на новината акциите на BSkyB се изстреляха с близо 20 на сто до 7,1450 лири за брой, което е повишение от над 1,1 лири за акция само в рамките на днешния ден.

За момента от BSkyB обявяват, че предложената цена е твърде ниска, но все пак разговорите по постигане на сделка ще продължат. Целта на компанията за момента е да се постигне цена от над 8 лири за акция, пише BBC.

В настоящия момент News Corp притежава 39,1 на сто от капитала на компанията. В империята на Мърдок попадат още вестници като Sun, Times и News of the World.

Комбинацията от Sky и вестници като Sun и Sunday Times би могла да генерира годишни приходи от около 8 млрд. лири, което е доста над приходите на следващия по големина играч – ВВС, които са 4,6 млрд. лири, се казва в информацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:51 | 28.08.22 г.
fallback